• KONTAKTA OSS FÖR MER INFO
   Produktval, rumsmiljö, priskostnad
  • GARANTI
   3 års garanti på produkt och montering
  • SOKSKYDD AV HÖGSTA KVALITET
   Testade för skandinaviskt klimat.
  • ______________________________________

Klimatsmarta Solskydd

Investera i en bättre inomhusmiljö

Persienn Zenith Energy - Solfilm 3M Prestige – Screenduk Black Diamond, KoolBlack och Satine 5500 – Duette Plissé gardin.

Sommar och Vinter har sina fördelar, värmen är underbar under sommaren.
Men lika skönt är det när man kan ”skugga” ned värmen.
På vintern sitter vi inomhus och försöker hålla oss varma. Med hjälp av Persienn Zenith, Mermet Screen väv Black Diamond, Solfilm 3M Prestige 70 och 40.

Duette Plissé gardien får man en behaglig värmesköld. Sommarens värme motas bort med de klimat smarta solskydden och på vintern reflekteras värmen tillbaks i rummen.

Persienn Zenith Energy har en speciell beläggning på den konkava sidan av lamellen, detta gör att den har en isolerande och reflekterande effekt mot värme och kyla. Sommartid ser Zenith Energy till så att endast 23 % av Solvärmen kommer in i rummet. Sol Värmen kan vara så varm som 50 grader i direkt sol mot glaset, ett oskyddat fönster släpper in ca 600 W / m² sommartid. Med Zenith Energy går endast 1,6W/m² i värme genom fönstret på vinterhalvåret. Persienn Zenith Energy är en mycket vacker Dansk Design persienn. Stila A/S.

Black Diamond är en mörk Screen väv med reflekterande baksida den består av små öppningar i väven så att man kan se mycket bra ut samtidigt som Black Diamond skärmar av det bländande sol ljuset. Black Diamond Screen väven reflekterar bort 70 % av värmen.

Black Diamond används som en mycket bra värmesköld till stora fönsterpartier och till inglasade balkonger, den hjälper också till att hålla värmen inomhus på vintern. Black Diamond är en inomhus Screen väv från Mermet, den hissas upp och ned med kraftigt sidodrag eller med motordrift.

Finns också Screen väv Koolblack som inte har reflekterande baksida den är bra mot reflekterande solkatter och reflekterar bort värmen också.

Självklart finns styrning av screenduken med solautomatik.

Screen väv Satine 5500 är ett ljust silver Screen väv, den består av små öppningar i väven så att man kan urskilja vad som sker utanför, samtidigt skärmar Satine 5500 av det bländande sol ljuset med 96 %. Satine 5500 Screen väven reflekterar bort 76 % av värmen.

Screen väv Satine 5500 används som en mycket bra värmesköld till stora fönsterpartier och till inglasade balkonger, den hjälper också till att hålla värmen inomhus på vintern. Satine 5500 är en inomhus Screen väv, den hissas upp och ned med kraftigt sidodrag eller med motordrift.

Den Eleganta Plissé gardinen Duette med klimatkontroll

Hunter Douglas Plissé Duette är en klimatsmart plissé väv, den dubbla väven ger ett mycket bra solskydd året om. På sommaren håller den värmen ute och på vintern blir där inget kallras på fönstret. Den dubbla väven i Duette ger ett mycket bra solskydd året om. Finns i många färger o Självklart finns motordriven Plissegardin

Världsunik Solfilm med nanoteknik

Med 3M Prestigeserien 90, 70 och 40 är en unik Solfilm, där finns ingen tendens till spegeleffekt mer än vad ett fönsterglas gör utan film. Solfilmerna är metallfria, dessutom har solskyddsfilmen i Prestigeserien 90, 70 och 40 reflektion som faktiskt är lägre än glas. Prestigeserien 90 och 70 är näst intill Transparant, Prestige 40 är lite mer tonad med ett ljusinsläpp på 37 % på ett 2 glas fönster. Det unika med filmens uppbyggnad är att den har tagit Nano tekniken till hjälp, där finns ca 40 lager film yta på materialet. Detta unika tillverkningssätt gör så att 3M Prestige solfilmen 70 och 40 är bra på att värmeavisa den solenergi som vill gå igenom fönstret. Prestige 90 och 70 gör så att solljuset också passerar genom solfilmen utan att där blir nämnvärt någon skillnad på dagsljuset i lokalen. Prestige 40 är bra mot bländning där man arbetar med datorer. Prestige 40 har en mycket bra värmeavisande förmåga på ett 2glas fönster med 59 % av solenergin.

3M Prestige 40 Extrior kan reducera inomhus värmen mellan 6–8 grader sommartid.

3M Prestige 70 Extrior har monterats utomhus på Telenors huvudkontor i Köpenhamn Som består nästan till 100 % endast av Fönster Glas, så framgångsrikt att det har blivit Dokumenterat på film. Prestige 70 monterat Utvändigt på ett 2 glas. Värmeavisande solenergi 44 % och ljusinsläpp på 63 %. Fakta: Ett 2 glas fönster utan Prestige 70 är ljusinsläppet 79 %.

3M Prestige 70 och 40 blir det också lite ljuddämpning på glasytan.

Till inglasade balkonger är Prestige 70 och 40 en mycket bra värmesköld, det monteras invändigt på det 6 mm tjocka glaset.

Ulf Svensson, Skandisol

 

Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies. Vill du veta mer läs mer här Läs mer